Aljas tízes: 10 zöldség, amelyek felfújnak
Azok a fránya k-betűsök. Ezeket még kisbabáknak is csak kétszer főzve adhatjuk.
2018. July 5.
A zöldségek egyértelműen alapkövei egy egészséges, változatos, vitamindús étrendnek. Néhányuk viszont haspuffadást okozhat. Ezek alacsony kalória- és magas tápanyagtartalmúak, így nem érdemes őket elkerülni.
A bennük levő komplex cukor, a raffinóz okozza a gázképződést és a puffadást. A szervezetünk képtelen a bélrendszerben lebontani a raffinózt, amely így emésztetlen marad, amíg a bélbaktériumok meg nem erjesztik. Ennek eredménye a székrekedés, a gázképződés, és a puffadás.
Melyek ezek a zöldségek?
- brokkoli
- kelkáposzta
- fejes káposzta
- karalábé
- rukkola
- bok choy (kínai kel)
- kelbimbó
- retek
- fehér répa
- amerikai kelkáposzta
Hogy elkerüljük a puffadást, rágjuk meg ezeket a zöldségeket amennyire csak tudjuk, majd igyunk sok vizet melléjük, hogy támogassuk az emésztést.
via: Popsugar
Megosztom barátaimmal