Habkönnyű, üreges tészta, lágy tejszínhab és egy-egy jó kanálnyi Nutella, ennyi az egész. És isteni finom!
Sokat gondolkoztam, hogy milyen sütit készítsek az alkalomra, végül, mivel farsangi szezonban vagyunk, egyik kedvencem, a képviselőfánk mellett döntöttem. Habkönnyű, üreges tészta, lágy tejszínhab és egy-egy jó kanálnyi Nutella, ennyi az egész. És isteni finom!
Hozzávalók
18 darabhoz- A tésztához:
- 200 g vaj
- 2 dl víz
- 1 evőkanál cukor
- 1 csipet só
- 200 g liszt
- 6 nagy tojás
- A töltelékhez:
- 2 dl habtejszín
- 1 kis üveg Nutella
Elkészítés
Egy lábasban, közepes lángon összeolvasztjuk a vajat, a vizet, a cukrot és a sót. Mikor már folyékony, gyors mozdulatokkal hozzákeverjük a lisztet. Addig keverjük, amíg el nem válik az edény falától. Ekkor félrehúzzuk a lábast, megvárjuk, amíg kissé kihűl a massza, majd a tojásokat egyesével, robotgéppel vagy kézi habverő segítségével belekeverjük.
Egy nagyobb sütőtálat félig töltünk vízzel, és a sütő aljába tesszük. Ezzel együtt előmelegítjük a sütőt 180 fokra. Közben a masszát csillagcsöves habzsákba töltjük, és nagyobb diónyi adagokat nyomunk belőle egy sütőpapírral borított sütőlemezre.
A fánkokat sütőbe toljuk, és légkeveréssel 20 percig sütjük. A 20 perc leteltével mérsékeljük 160 fokra a hőmérsékletet, és további 10 percig sütjük a fánkokat. Ezt követően résnyire nyitjuk a sütő ajtaját, és így hűtjük ki a fánkokat.
A hűtőhideg tejszínt lágy habbá verjük. A kihűlt képviselőfánkok tetejét éles késsel levágjuk, üregükbe Nutellát, arra pedig tejszínhabot kanalazunk. Végül visszatesszük a kalapokat.