Marton Adrienn-nel, Pataky Péterrel és a hét gasztrobloggerrel mostantól még ízesebb az élet
Számomra ez ismét egy gyermekkori „nagymama sütije”, amit most kicsit megreformáltam. Az alapanyagok ugyan változtak, de az ízélmény ugyanaz maradt, amiért már régen is rajongtam.

Gazdag gyümölcskenyér

Aszalt gyümölcsökben és magokban tobzódó ünnepi sütemény
2017. December 10.

Hozzávalók

  • 120g mandulaliszt
  • 160g rizsliszt
  • 50g cukor
  • 1 csomag száraz élesztő
  • 2 tk. xanatán gumi
  • 2 tk. fahéj
  • ½ tk. kardamom
  • 200g vegyes aszalt gyümölcs (datolya, szilva, cseresznye, áfonya, ananász, sárgabarack) apróra vágva
  • 200g magkeverék (dió, mandula, mogyoró) pirítva
  • 2 tojás
  • 300ml meleg tej
  • 110g sótlan vaj (olvasztott)

Elkészítés

Kenjük ki a formát, vagy béleljük ki sütőpapírral. Az aszalt gyümölcsök és a magvak kivételével tegyük az alapanyagokat egy nagy tálba, és dolgozzuk össze alaposan. Egy puha és ragacsos keveréket kell kapnunk. Spatulával forgassuk bele a magvakat és a gyümölcsöket.

Kaparjuk a tésztát a formába, fedjük le tiszta konyharuhával, és hagyjuk kelni 30 percig. Közben melegítsük elő a sütőt 175°C-ra. Süssük a gyümölcskenyeret 30-35 percig – tűpróbával ellenőrizzük. Hagyjuk rácsos felületen hűlni, majd 10 perc után vegyük ki a formából. Hagyjuk, hogy a süti teljesen kihűljön, mielőtt felszeleteljük.

forrás: 1 Big Bite

Megosztom barátaimmal

Szerkesztőink kedvencei

Napi ajánlatunk

Top videók

Sonkás-bulguros töltött kaliforniai paprikák

Könnyű ebéd vagy vacsora a sütőből. A receptből az is kiderül, hogy miért érdemes elősütnöd a paprikát.

Almás rizsfelfújt

Őszi desszert, amely egy tartalmas leves után 2. fogásként is megállja a helyét.

Duplasajtos tepsis bucik

A hot dog kiflit akár így is felhasználhatod!