Marton Adrienn-nel, Pataky Péterrel és a hét gasztrobloggerrel mostantól még ízesebb az élet

Látszólag különösek együtt, pedig tökéletesen kiegészítik egymást

Gránátalmás kuszkusz saláta
2017. November 6.

Ízletes és laktató salátára számtalan variáció létezik, én pedig szeretek olyan alapanyag kombinációkkal kísérletezni, amik látszólag különösnek tűnnek együtt, megkóstolva viszont tökéletesen kiegészítik egymást. Így történt ez a keleti ihletésű kurkumás kuszkusszal és a lédús és egyben ropogós gránátalmával.

Hozzávalók

2 adaghoz
  • 20 dkg édesburgonya
  • 1 evőkanál kókuszolaj
  • ½ fej vöröshagyma
  • 15 dkg kuszkusz
  • 1 evőkanál kurkuma
  • himalája só
  • ½ gránátalma
  • 3 dkg kókusz chips
  • friss petrezselyem vagy menta

Elkészítés

A sütőt előmelegítjük 200°C-ra. Az édesburgonyát meghámozzuk, majd felkockázzuk. Sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük és 20 perc alatt puhára sütjük.

Egy edényben kókuszolajt hevítünk, majd megfonnyasztjuk rajta a felaprított vöröshagymát. Ezután hozzáadjuk a kuszkuszt, folyamatos kevergetés mellett kissé megpirítjuk, majd megszórjuk kurkumával és ízlés szerint sóval, végül felöntjük kétszeres mennyiségű vízzel és fedő alatt hagyjuk megpuhulni kb. 10 percig.

A gránátalmát negyedekre vágjuk, majd óvatosan eltávolítjuk a lédús magokat a fehér hártyák közül. Érdemes egy nagy tálat használni, mert könnyen szétcsapódhat a piros folyadék. A kókuszchipset egy száraz serpenyőben 2-3 perc alatt ropogósra pirítjuk.

Végül összeállítjuk a salátát a megpuhult kuszkuszból, a sült édesburgonya kockákból és a gránátalmából, végül megszórjuk ropogós kókusz chipsszel és friss fűszernövénnyel díszítjük.

Megosztom barátaimmal

Szerkesztőink kedvencei

Karamellizált almatorta csökkentett kalóriatartalommal

A klasszikus recept vércukorszintbarát verziója

A zabkása világnapja alkalmából ezúttal jöjjön egy sós változat

Azoknak, akik inkább a fűszeres, tojásos, zöldséges reggeliket kedvelik, de szeretnék étrendjükbe beilleszteni ezt az értékes, tápanyagokban gazdag gabonafélét

Különleges lilakáposzta saláta

A hagyományos őszi libás ételek elengedhetetlen része a párolt lilakáposzta. De nem csak főételként szolgálhatjuk fel, hanem akár már az előételbe is becsempészhetjük ezt a színes vitaminbombát, ha egy finom őszies salátával is készülünk.

Napi ajánlatunk

Top videók

Sonkás-bulguros töltött kaliforniai paprikák

Könnyű ebéd vagy vacsora a sütőből. A receptből az is kiderül, hogy miért érdemes elősütnöd a paprikát.

Almás rizsfelfújt

Őszi desszert, amely egy tartalmas leves után 2. fogásként is megállja a helyét.

Duplasajtos tepsis bucik

A hot dog kiflit akár így is felhasználhatod!