Marton Adrienn-nel, Pataky Péterrel és a hét gasztrobloggerrel mostantól még ízesebb az élet

Megosztó étel, annyi biztos, viszont most mutatok egy finom, paradicsomos verziót, amihez még lehet, hogy azok is kedvet kapnak, akik idáig idegenkedtek ettől a húsfélétől.

Firenzei pacal
2017. October 24.

Tudtátok, hogy október 24-e a pacal világnap? 

Hozzávalók

4 személyre
  • 1 kg konyhakész pacal
  • 1 evőkanál olívaolaj
  • 1 fej vöröshagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 2 doboz aprított paradicsom (konzerv, 2*40 dkg)
  • só, őrölt fekete bors
  • 15 dkg sárgarépa
  • 1 darabka zellergumó
  • parmezán sajt

Elkészítés

A pacalt bő vízben feltesszük főni. Lefedjük, felforraljuk, majd közepes lángon puhára főzzük.

Egy nagyobb lábasban felhevítjük az olívaolajat, majd a finomra aprított vörös- és fokhagymát üvegesre pároljuk rajta. Felöntjük az aprított paradicsommal, sózzuk, borsozzuk, majd hozzáadjuk a megpucolt, lereszelt fokhagymát.

A mártást összeforraljuk, majd közepes lángon addig főzzük, amíg a sárgarépa is megpuhul. Botmixerrel krémesre törjük.

Beletesszük a zellert, a leszűrt pacalt, ízlés szerint még fűszerezzük, majd a mártásban teljesen készre főzzük a húst. Végül a zellert eltávolítjuk. Parmezánnal megszórva tálaljuk, friss kenyérrel köríthetjük.

Megosztom barátaimmal

Szerkesztőink kedvencei

Napi ajánlatunk

Top videók

Sonkás-bulguros töltött kaliforniai paprikák

Könnyű ebéd vagy vacsora a sütőből. A receptből az is kiderül, hogy miért érdemes elősütnöd a paprikát.

Almás rizsfelfújt

Őszi desszert, amely egy tartalmas leves után 2. fogásként is megállja a helyét.

Duplasajtos tepsis bucik

A hot dog kiflit akár így is felhasználhatod!