Rózsaszín csokoládé???!!!
Nemrég a Barry Callebaut cég bejelentette, hogy 80 évvel a fehér csokoládé megjelenése után új csokoládét dob piacra a az ét-, tej- és fehér csokoládé triumvirátusa mellé: az általuk Ruby-nak, vagyis rubinnak nevezett, rózsaszín csokoládét. A csokoládé különleges eljárással készül, nem tartalmaz színezéket és/vagy bogyós gyümölcsöket, hanem egy erre 13 év alatt kifejlesztett, innovatív módszerrel az „újonnan felfedezett” Ruby kakaómagból nyerik ki az ízt és a színt.
A csokinak állítólag egyébként valóban bogyós gyümölcsökre emlékeztető íze van, és nem csak a színe miatt, hiszen a kakaóbab maga is ilyen aromákkal rendelkezik. Ez a negyedik fajta csokoládé nem keserű, nem is tejes, a cég szerint a „gyümölcsös és az érzéki selymesség között van” az íze, amelyett széleskörűen teszteltek a nagyközönséggel az Egyesült Királyságban, az USA-ban, Kínában és Japánban. A terv az, hogy ugyanúgy, ahogyan a többi csokoládéfajtát, ezt is majd különböző árszinteken vezetik be a piacra. A tapasztalatok azt mutatják, hogy az igény megvan erre a luxuscikkre, különböző, akár magasabb árat is hajlandók fizetni érte a vásárlók.
A svájci cég a shnghai bemutatón elmondta, hogy továbbra is hisznek a fenntartható kakaótermelésben, és a világ minden tájáról folyik a Ruby kakaó beszerzése is. Ezt a rózsaszín csokoládét a francia és belga kutató és fejlesztő üzemek kísérletezték ki, és reményeik szerint hamarosan általános kereskedelmi forgalomban is kapható lesz majd, az Egyesült Királyságban akár már 6 hónap múlva. Kíváncsian várjuk! Elképzelni sem tudjuk, hogy mennyire zsíros, hogyan lehet vele díszíteni vagy főzni, milyen a cukortartalma, és mennyire tömény.
De kivárjuk, megkóstoljuk, és beszámolunk!