Marton Adrienn-nel, Pataky Péterrel és a hét gasztrobloggerrel mostantól még ízesebb az élet

Attól, hogy egy tésztaétel egyszerű alapanyagokból áll és viszonylag gyorsan elkészül, még lehet igazán telt, gazdag ízű.

Ebbe a raguba sok-sok paradicsom került, de a hús kedvelőinek sem kell csalódnia: a tarja és a bacon csak még laktatóbbá teszi. Sokparadicsomos-tarjás tészta
2017. September 27.

Hozzávalók

4 adaghoz
  • 1 teáskanál olívaolaj
  • 2 szelet csont nélküli tarja
  • 3 evőkanál kockázott bacon/pancetta
  • 1 nagyobb póréhagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 doboz aprított paradicsom (konzerv, 25 dkg)
  • só, őrölt fekete bors
  • 1 teáskanál morzsolt kakukkfű
  • tört csilipaprika vagy egy pici friss aprítva, kierezve, kimagozva
  • 25 dkg tetszőleges kisebb méretű, csőszerű tészta
  • 20 dkg koktélparadicsom
  • 4-5 db aszalt paradicsom
  • parmezán és bazsalikomlevelek a tálaláshoz

Elkészítés

paradicsomostarjasteszta1

Egy nagy serpenyőben felhevítjük az olívaolajat, majd a felcsíkozott tarját 1 perc alatt, erős lángon elősütjük rajta. Ha készen van, szűrőkanállal kiszedjük a húst. A serpenyőt visszatesszük a tűzre, beleszórjuk a kockázott bacont, a megmosott, felkarikázott pórét és a megtisztított, aprított fokhagymát. Megdinszteljük, majd felöntjük az aprított paradicsommal. Sóval, borssal, kakukkfűvel és csilivel ízesítjük, éppen egy pici vizet öntünk hozzá, beletesszük a tarját, majd lassú tűzőn, kevergetve sűrű ragut főzünk.

Közben a tésztát lobogó, enyhén sós vízben al dentére főzzük.

Mikor a ragu már majdnem kész, hozzáadjuk a cikkezett koktélparadicsomot és a csíkozott aszalt paradicsomot, és további 5 percet főzzük. Hozzákeverjük a leszűrt tésztát, parmezánnal megszórva, bazsalikomlevelekkel díszítve tálaljuk.

paradicsomostarjasteszta_allo

Megosztom barátaimmal

Szerkesztőink kedvencei

Őszi rumos pohárdesszert

Amerikában a héten rumpuncs ünnepnapot tartanak. Innen jutott eszembe az ötlet, hogy a klasszikus rumpuncs ízeket őszi gyümölcsökkel kombinálva alkossak egy nagyon egyszerű, de annál finomabb desszertet.

Könnyű és egészséges: Őszi narancsos-káposztás kölessaláta

Ez a saláta nem csupán egészséges, hanem nagyon finom és szívderítően színes is. Borongós napokon egyre több színre van szükségünk, ezért is szoktam sok-sok vitamindús gyümölcsöt és zöldséget csempészni az őszi-téli ételeimbe. Köles helyett kipróbálhatjátok hajdinával, gerslivel, de akár bulgurral, (barna) rizzsel vagy kuszkusszal is készíthetitek.

Újra elérkezett az együnk egy jó meleg levest időszak! LevesszezON!

Mentás-krémsajtos borsóleves parmezánchips-szel

Napi ajánlatunk

Top videók

Sonkás-bulguros töltött kaliforniai paprikák

Könnyű ebéd vagy vacsora a sütőből. A receptből az is kiderül, hogy miért érdemes elősütnöd a paprikát.

Almás rizsfelfújt

Őszi desszert, amely egy tartalmas leves után 2. fogásként is megállja a helyét.

Duplasajtos tepsis bucik

A hot dog kiflit akár így is felhasználhatod!