Íme az egyik kedvenc olasz fogásunk egy kicsit másképp
Hozzávalók
16 tekercs- Előkészítéshez:
- 16 nyers lasagna tészta
- 45 dkg darált marhahús
- 23 dkg sertéskolbász
- ½ csésze vöröshagyma (felkockázva)
- 1,5 csésze paradicsomszósz
- 85 dkg ricotta sajt
- 25,5 dkg fagyasztott spenót (felengedve, lecsöpögtetve
- 2 tk. bazsalikom (vagy olasz fűszerkeverék)
- 1 tojás
- Sütéshez:
- 3 csésze paradicsomszósz
- 23 dkg csésze reszelt mozzarella sajt
Elkészítés
Főzzük ki a lasagna lapokat a csomagoláson található instrukciók szerint. Szárítsuk ki, áztassuk meg meleg vízben, majd szárítsuk ki megint. Ezalatt egy lábasban főzzük össze a marhahúst, a kolbászt és a hagymát, míg a marha megbarnul. Csepegtessük le a zsíradékot, majd öntsük bele a paradicsomszószt. Takaréklángon, fedő nélkül 10 percig főzzük (néha keverjük át).
Egy tálban keverjük össze a ricottát, a spenótot és a bazsalikomot/olasz fűszerkeveréket. Kanalazzunk minden lasagna lapra 3-3 evőkanállal a keverékből, majd erre jöhet a húsos réteg. (Hagyjunk minden tészta egyik szélén 2 cm szabad helyet, úgy nem folyik ki a töltelék). Tekerjük fel a tésztákat az üres széle felé.
Fújjunk be egy 33×23 cm-es jénait sütőspray-vel, fektessük bele a tekercseket. Melegítsük elő a sütőt 175 °C-ra, csurgassuk meg paradicsomszósszal, fedjük le fóliával és süssük 30-40 percig, míg a szósz buborékozni kezd. Ezután vegyük ki, szórjunk rá reszelt sajtot, majd rakjuk vissza a sülni fedetlenül további 3-5 percig.
forrás: Betty Crocker