Marton Adrienn-nel, Pataky Péterrel és a hét gasztrobloggerrel mostantól még ízesebb az élet
A kép illusztráció

3 olasz tipp a főzéshez

A híres szakács, Laura Vitale is nagymamájától tanulta a trükköket.
2017. August 21.

A Cooking Chanel Simply Laura főzőműsor és a Laura in the Kitchen – több mint 2 millió feliratkozóval rendelkező vlog – háziasszonyaként ismerté vált Laura Vitale már kislányként elleste a legfontosabb konyhai trükköket olasz nagymamájától. A következő 3 tanácsát mindenképp érdemes megfogadni, és alkalmazni:

1. Vegyünk egy olcsóbb és egy drágább olívaolajat: „Édesanyám és nagymamám is így tett” – kezdi Laura. Legyen kéznél többféle minőségű és áru olívaolaj: a drágábbat használjuk saláták önteteként (amikor kiviláglik az íze), az olcsóbbat pedig főzéshez (amikor sok más alapanyag fő egybe, így nem tűnik ki annyira az íze).

2. Fagyasszuk le a parmezán kérgét és adjuk a leveshez: A kéreg egyáltalán nem a parmezán haszontalan része, a kuka helyett kerüljön az ételbe az is! „Miközben fő a leves, dobjunk bele néhány kocka parmezánkérget. Minden ízét kiengedi, mialatt fő.” – mondja Laura. Mindig a hűtőjében tartja ezt az extra hozzávalót, hogy fel tudja vele dobni leveseit.

3. Kezeljük az időt hozzávalóként: Nagymamája megtanította Laura-nak, hogy az idő éppen olyan fontos, mint az étel bármelyik alapanyaga. „Sose tévesszük össze a hosszú előkészületi időt a hosszú főzési idővel. Hagyjunk elég időt az ételnek, hogy rendesen megfőjön.” – tanácsolja Laura, majd kiemeli: „Ha másoknak főzünk, a legjobb, ha azt szívből tesszük.”

 

forrás: popsugar.com

Megosztom barátaimmal

Szerkesztőink kedvencei

A kávécserjétől a kávés csészédig: mi az olasz kávé titka?

A kávécserjétől a kávés csészédig: mi az olasz kávé titka?

Ezen a héten is játssz az olasz MOKADOR kávémárka ajándékáért!

Napi ajánlatunk

Top videók

Sonkás-bulguros töltött kaliforniai paprikák

Könnyű ebéd vagy vacsora a sütőből. A receptből az is kiderül, hogy miért érdemes elősütnöd a paprikát.

Almás rizsfelfújt

Őszi desszert, amely egy tartalmas leves után 2. fogásként is megállja a helyét.

Duplasajtos tepsis bucik

A hot dog kiflit akár így is felhasználhatod!