Ismeritek a chop suey-t? Ez a kínai rizses hús, egy igazi maradékmentő fogás!
Hozzávalók
4 személyre- 1 evőkanál szezámmagolaj (vagy olívaolaj)
- 2 gerezd fokhagyma
- 2 cm friss gyömbér megtisztítva, lereszelve
- 1 kis fej vöröshagyma
- 15 dkg tetszőleges paprika (kaliforniai, kápia)
- 15 dkg kínai kel
- 15 dkg sárgarépa
- 10 dkg mungóbabcsíra (elhagyható)
- 20 dkg gomba
- 5 dkg szárzeller
- 25 dkg darált hús
- fél dl sötét szójaszósz
- 1 teáskanál keményítő (kukorica, burgonya)
- 20 dkg rizs (ragacsosra főzve)
- aprított újhagymazöld a tálaláshoz
Elkészítés
Egy nagyobb serpenyőben felhevítjük az olajat, majd a megtisztított, lereszelt fokhagymát és gyömbért párolni kezdjük rajta. Hozzáadjuk a megpucolt, nagyobb darabokra vágott vöröshagymát, a felcsíkozott paprikát, kínai kelt és répát.
Rádobjuk a csírát, a megtisztított, cikkezett gombát és az apróra vágott szárzellert. Erős lángon, kevergetve összepirítjuk. Helyet csinálunk a serpenyő közepén, beletesszük a darált húst, átforgatjuk, fehéredésig pirítjuk.
A szójaszószt kikeverjük kb. 1 dl vízzel és a keményítővel. A húsos zöldséghez öntjük, kevergetve sűrűre, szaftosra főzzük. Főtt rizzsel együtt, illetve egy kevés újhagymazölddel meghintve tálaljuk.