Ezt a nektarinos joghurtos tortát muszáj kipróbálni!
Hozzávalók
22 cm-es tortaformához- 180 g zabliszt
- 50 g kókuszolaj
- 3 db nektarin
- 375 g görög joghurt
- 1 dl kókusztejszín
- 100 g eritrit
- vanília aroma
- 25 g útifű maghéj
Elkészítés
A sütőt előmelegítjük 180°C-ra.
A zablisztet összekeverjük 35 g eritrittel és az olvadt kókuszolajjal. Egy kapcsos tortaforma aljába nyomkodjuk egyenletesen, majd 10 percre az előmelegített sütőbe tesszük. Ezután hűlni hagyjuk a tortaalapot.
A hideg kókusztejszínt habverő segítségével habbá verjük. A görög joghurtot összekeverjük a maradék eritrittel, az útifű maghéjjal és ízlés szerint vanília aromával. Végül óvatosan összekeverjük a tejszínhabbal. A joghurtos krémet a kihűlt tortaformába kanalazzuk és egyenletesen eloszlatjuk. Ezután 1-2 órán keresztül a hűtőben pihentetjük, hogy megszilárduljon a krém.
A díszítéshez az alaposan megmosott és kimagozott nektarinokat egy éles kés segítségével hajszálvékony szeletekre vágjuk, majd a torta közepétől kiindulva egymás köré helyezzük őket sziromszerűen, virágot formázva.