Ezt együk reggelire, tízóraira, vagy délutáni desszertként
Műzlis-gyümölcsös pohárkrém
2017. August 8.
Hozzávalók
- 4 csésze görögjoghurt
- 1,5-2 csésze málna (plusz tálaláshoz)
- ¼ csésze kristálycukor
- 2 nektarin
- 2 csésze áfonya
- ananász
- 1-1,5 csésze műzli
- mentalevél tálaláshoz
Elkészítés
Tegyük a málnát és a cukrot egy kis tányérba. Nyomkodjuk össze a gyümölcsöt, míg szósz állagú nem lesz – hagyjunk egészben néhány szemet.
Hámozzuk meg és kockázzuk fel az ananászt, a nektarint (konzerves változatokat is használhatunk). Keverjük hozzájuk az áfonyát.
Állítsuk össze a parfét: Kanalazzunk minden pohár aljára görögjoghurtot, erre 2 ek. málnaszószt, majd a gyümölcskeverékből egy kevés, és néhány ek. műzli. Ismételjük meg a rétegezést, ugyanilyen sorrendben.
Végül díszítsük málnaszemekkel, mentalevéllel.
forrás: tatyanaseverydayfood.com
Megosztom barátaimmal