Íme a nyár kedvenc, szuper gyorsan elkészíthető, csupa gyümölcsös, hűsítő levese: bodzás-kókuszos sárgadinnye krémleves
Egy vágódeszka, egy kés és egy turmixgép. Ha mosogatás helyett a teraszon napoznál, míg összeérnek a hűtőben az isteni ízek, akkor ez a te levesed. Íme egy egyszerű, de nagyszerű receptem.
Hozzávalók
- 1 nagyobb méretű érett sárgadinnye
- 2 dl kókusztej
- 2 db narancs
- 1 darab citrom
- 3-4 mentalevél
- 0,5 dl bodzaszörp
- 2-3 evőkanál méz
- 2 dl hideg víz (én laktózmentes változatban készítettem el, de víz helyett lehet tejszínt is használni)
Elkészítés
A sárgadinnyét félbevágjuk, eltávolítjuk belőle a magokat és kikanalazzuk belőle a gyümölcsöt egy turmixgépbe (egy keveset félreteszünk levesbetétnek). Hozzáöntjük a kókusztejet, a bodzaszörpöt és beletépkedjük a mentaleveleket. A citrom és a narancs levét belefacsarjuk, hozzáöntünk annyi vizet, hogy éppen ellepje a dinnyét, majd leturmixoljuk. 1 órára hűtőbe tesszük. A félrerakott sárgadinnyét apró kockákra vágjuk és a tényér közepére helyezzük, majd beletöltjük a jól behűtött levest.