Ez a vendégváró snack tuti sikert jelent: nachos tál
A tortillachips finom magában, még finomabb egy-két mártogatóval, de a legfinomabb ropogtatni való akkor lesz belőle, ha jól megpakoljátok marhahússal, csípős paprikával, tejföllel, avokádókrémmel és zöldségekkel.
Készítsetek ki belőle óriási kínálótálnyi adagot az esti beszélgetésekhez, ennél jobb nyári snacket nehezen találtok.
Hozzávalók
4 személyre- 1 evőkanál olívaolaj
- 1 fej vöröshagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- 20 dkg darált marhahús
- só, őrölt fekete bors
- kevés őrölt vagy tört csili
- 2 avokádó
- 1 kis fej lila hagyma
- fél lime kifacsart leve (vagy egy kevés citromlé)
- 20 dkg tortillachips
- 10 dkg vörös kidney bab (konzerv)
- karikázott jalapeno paprika ízlés szerint
- 1 csokor újhagyma
- 10 dkg fekete olajbogyó
- 10 dkg koktélparadicsom
- 10 dkg cheddar sajt
- 1 kis pohár tejföl
Elkészítés
1. Egy serpenyőben felhevítjük az olajat, majd a finomra aprított vörös- és fokhagymát megpároljuk rajta. Rádobjuk a húst, erős lángon fehéredésig pirítjuk. Ezután lejjebb vesszük a lángot, átsütjük, közben fűszerezzük sóval, borssal és csilivel.
2. Az avokádót meghámozzuk, kimagozzuk, majd a megpucolt, finomra vágott lila hagymával, a lime kifacsart levével és egy csipet sóval krémesre törjük.
3. Egy nagy tálra rétegezzük a tortillachips-et a marhahússal, a lecsepegtetett babbal, a karikázott jalapeno paprikával, újhagymával, olajbogyóval és koktélparadicsommal, majd rászórjuk a reszelt cheddar felét. Grillsütőben rágrillezzük a sajtot.
4. A nachos tálat forrón, a tejföllel és az avokádókrémmel, valamint a maradék cheddaral megszórva tálaljuk.