Marton Adrienn-nel, Pataky Péterrel és a hét gasztrobloggerrel mostantól még ízesebb az élet

Empanadas

Adásban volt: 2017. June 26.
A recepthez tartozó videó
2017. June 26.

Hozzávalók

4 személyre
  • A tésztához:
  • ½ kg liszt
  • 1 tasak instant élesztő
  • 1+1/2 + 2 dl langyos víz
  • 1 dl olívaolaj
  • 1 mk pirospaprika

  • A töltelékhez:
  • 20 dkg darált sertéshús
  • 1 fej vöröshagyma
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 2 fej salotta hagyma
  • 1 mk szárított oregáno
  • 1 mk szárított bazsalikom
  • friss snidling
  • 1 dl paradicsomszósz
  • só, bors
  • olívaolaj

Elkészítés

1. A lisztet egy nagy keverőtálba átszitáljuk. A por élesztőt egy kisebb tálba öntjük és a vízzel elvegyítjük, majd a liszthez öntjük. Hozzáadjuk még az olívaolajat, 2-3 csipet sót, a pirospaprikát és alaposan eldolgozzuk. Ha a tészta összeállt, kézzel még átgyúrjuk, cipót formálunk belőle, visszatesszük a tálba és tovább kelesztjük még 1-2 órát.

2. A töltelékhez a hagymákat apró darabokra vágjuk, olívaolajon megdinszteljük, hozzáadjuk darált húst, magasabb hőfokon fehéredésig sütjük, majd hozzáadjuk a paradicsomszószt, a szárított oregánót és bazsalikomot, végül sózzuk, borsozzuk.

3. A tésztát 4 részre vágjuk, majd mindegyiket kinyújtjuk és egy 10-12 cm átmérőjű formával köröket szaggatunk belőle. Ezután ráhalmozzuk a tölteléket és ráhajtjuk a tésztát. Villával lenyomkodjuk a széleket, ha szükséges a tészta széleit vízzel bekenjük. Sütőpapírral kibélelt tepsire helyezzük és megkenjük tojássárgájával. 180 fokon 25 perc alatt aranybarnára sütjük.

4. Tálaláskor friss snindlinggel megszórjuk. Jó étvágyat!

Megosztom barátaimmal
Marton Adrienn

Marton Adrienn receptje

Szerkesztőink kedvencei

Napi ajánlatunk

Top videók

Sonkás-bulguros töltött kaliforniai paprikák

Könnyű ebéd vagy vacsora a sütőből. A receptből az is kiderül, hogy miért érdemes elősütnöd a paprikát.

Almás rizsfelfújt

Őszi desszert, amely egy tartalmas leves után 2. fogásként is megállja a helyét.

Duplasajtos tepsis bucik

A hot dog kiflit akár így is felhasználhatod!