Facebook live 1. rész: Sütésmentes epres zabpelyhes túrótorta
20 perc alatt elkészül ez az egészséges finomság
2017. June 1. A Facebook live bejelentkezés videója az ízes élet Facebook oldalán visszanézhető!
Hozzávalók
- Hozzávalók:
- 100 g aprószemű zabpehely
- 15 db datolya
- 40 dkg eper
- 250 g zsírszegény krémes túró
- 250 g zsírszegény rögös túró
- 150 g eritrit
- 30 g útifű maghéj
- 20 g chia mag
- 1 db citrom
Elkészítés
A datolya szemeket kimagozzuk, majd vízbe áztatva félretesszük, hogy megpuhuljon.
Az eper felét egy kis lábasban összekeverjük a chia maggal, 10 g útifű maghéjjal és 50 g eritrittel, majd közepes lángon elkezdjük forralni. Ha az eritrit felolvadt és az eper elkezdett levet ereszteni, levesszük a gázról. Egy krumplinyomóval pépesítjük az epret, majd félretesszük hűlni. Ezalatt a chia mag magába szívja az eper levét és sűrű lekvár állagú lesz.
A túrós réteghez a krémes túrót botmixer segítségével összeturmixoljuk a maradék eperrel (nehány szemet félretehetünk dísznek). Ezután hozzákeverjük az epres túrókrémhez a rögös túrót, 20 g útifű maghéjt, 100 g eritritet és egy citrom reszelt héját.
Végül elkészítjük a torta alapját. Ehhez a zabpelyhet és az előre beáztatott datolyát aprítógépben összeturmixoljuk. Ezután a ragacsos masszát egy kb. 22 cm-es kapcsos tortaforma aljára nyomkodjuk.
Második rétegként egyenletesen eloszlatjuk az epres túrót, végül pedig az eperlekvárt a torta tetején.
Néhány szem félbe vágott eperrel díszítjük.
1-2 óráig a hűtőben pihentetjük, hogy megszilárduljanak a rétegek, majd felszeletelve tálaljuk.
Megosztom barátaimmal