Marton Adrienn-nel, Pataky Péterrel és a hét gasztrobloggerrel mostantól még ízesebb az élet
A fotó illusztráció

Friss fűszeres csirkemell

Puha és szaftos
2017. May 30.

Hozzávalók

  • 3 ek. szobahőmérsékletű vaj
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 tk. bazsalikom
  • 1 tk. kakukkfű
  • 1 tk. rozmaring
  • ½ tk. só
  • őrölt paprika
  • 2 szelet csirkemell (csonttal és bőrrel együtt

Elkészítés

Melegítsük elő a sütőt 135 °C-ra. Mialatt felenged a csirkemell, készítsük el a vajas fűszeres mixet: egy kis tálban keverjük össze a vajat, a kinyomott fokhagymát, a bazsalikomot, a kakukkfüvet, a rozmaringot, a sót és a paprikát.

Egy vágódeszkán törölgessük át papírtörlővel a két csirkemellet – ez segít a vajas keveréknek, hogy jobban a húsra tudjon tapadni.

Kenjük be a vajas mixszel a húst, majd fektessük azokat egy jénaiba, fedővel vagy alufóliával fedjük le. Süssük 90 percig, félidőnél locsoljuk meg saját zsírjával.

Vegyük le a fóliát/fedőt, öntözzük meg még egyszer saját szaftjával, majd fólia nélkül tegyük vissza a sütőbe, vegyük fel a hőmérsékletet 215 °C-ra, és így süssük további 20 percig.

Tálalás előtt 5-10 percig hagyjuk állni a csirkemelleket.

forrás: budgetbytes.com

Megosztom barátaimmal

Szerkesztőink kedvencei

Napi ajánlatunk

Top videók

Sonkás-bulguros töltött kaliforniai paprikák

Könnyű ebéd vagy vacsora a sütőből. A receptből az is kiderül, hogy miért érdemes elősütnöd a paprikát.

Almás rizsfelfújt

Őszi desszert, amely egy tartalmas leves után 2. fogásként is megállja a helyét.

Duplasajtos tepsis bucik

A hot dog kiflit akár így is felhasználhatod!