Friss fűszeres csirkemell
Hozzávalók
- 3 ek. szobahőmérsékletű vaj
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 tk. bazsalikom
- 1 tk. kakukkfű
- 1 tk. rozmaring
- ½ tk. só
- őrölt paprika
- 2 szelet csirkemell (csonttal és bőrrel együtt
Elkészítés
Melegítsük elő a sütőt 135 °C-ra. Mialatt felenged a csirkemell, készítsük el a vajas fűszeres mixet: egy kis tálban keverjük össze a vajat, a kinyomott fokhagymát, a bazsalikomot, a kakukkfüvet, a rozmaringot, a sót és a paprikát.
Egy vágódeszkán törölgessük át papírtörlővel a két csirkemellet – ez segít a vajas keveréknek, hogy jobban a húsra tudjon tapadni.
Kenjük be a vajas mixszel a húst, majd fektessük azokat egy jénaiba, fedővel vagy alufóliával fedjük le. Süssük 90 percig, félidőnél locsoljuk meg saját zsírjával.
Vegyük le a fóliát/fedőt, öntözzük meg még egyszer saját szaftjával, majd fólia nélkül tegyük vissza a sütőbe, vegyük fel a hőmérsékletet 215 °C-ra, és így süssük további 20 percig.
Tálalás előtt 5-10 percig hagyjuk állni a csirkemelleket.
forrás: budgetbytes.com