A rántott karfiol egészséges átalakulása: ropogós, bundázott karfiolrózsák
Ebben a receptben a hagyományos rántott karfiolt szerettem volna megreformálni, de a végeredmény még sokkal jobban is sikerült, hiszen pikáns fűszerezésű ropogós karfiolrózsákat kaptam.
Hozzávalók
- 1 egész fej karfiol
- 40 g rizsliszt
- olívaolaj spray
- 1 ek őrölt csemege paprika
- 1 ek szárított petrezselyem
- 1 e fokhagymapor
- 1 ek himalaya só
- ½ ek őrölt bors
- 1 ek őrölt római kömény
Elkészítés
A sütőt előmelegítjük 220°C-ra.
A karfiolt rózsáira szedjük és átmossuk.
A rizslisztet alaposan összekeverjük a sóval, borssal, paprikával, petrezselyemmel, fokhagymával és római köménnyel. Ezután felengedjük fokozatosan annyi vízzel, hogy még sűrű, de folyékony krémet kapjunk. Ez lesz a karfiol bundája. A karfiolrózsákat alaposan beleforgatjuk, úgy, hogy minden részüket ellepje a fűszerkeverék.
Ezután egy sütőpapírral bélelt tepsibe fektetjük őket és az előmelegített sütőben 12 percig sütjük. Ha megsült, elzárjuk a sütőt, kinyitjuk a sütőajtót és bent hagyjuk a tepsit még néhány percre, hogy a bunda ropogóssá váljon. Ezután akár fogyaszthatjuk is.