Kecskesajtos saláta málnalekvárral és gránátalmával
Adásban volt: 2017. April 13.
A recepthez tartozó videó
Hozzávalók
2 személyre- 2 szelet kecskesajt
- 1 gránátalma
- színes salátamix
- 5 dkg sótlan pirított földimogyoró
- 4-5 ek málnalekvár
- A dresszinghez:
- 1 dl málnaecet
- extra szűz olívaolaj
- só
- A quinoahoz:
- 1 l sózatlan alaplé
- 1 zacskó quinoa
- só
Elkészítés
1. Az alaplét megsózzuk, lábasban felmelegítjük, majd amikor felforrt, beletesszük a quinoát és puhára főzzük. Ha megfőtt egy tálra kiterítjük.
2. A gránátalmát tisztítsuk meg.
3. A dresszinghez a málnaecetet sóval és olívaolajjal egyneművé keverjük.
4. Tálaláskor a tál aljára kenünk vékonyan málnalekvárt, ráhalmozzuk a salátát, megöntözzük az öntettel, hozzáadjuk a quinoát, megszórjuk a gránátalma magokkal, majd ráhelyezzük a kecskesajtokat. Az apróra tört mogyoróval kínáljuk. Jó étvágyat!
Megosztom barátaimmal