Sertéshúsos édesburgonya kockák, Napindító turmix
Hozzávalók
2 személyre- Sertéshúsos édesburgonya kockák:
- 2 db édesburgonya
- 40 dkg darált sertéshús
- 1/2 vöröshagyma
- 1 db piros kaliforniai paprika
- 1 jalapeno
- ½ tk cayenne bors
- ½ tk őrölt római kömény
- 1 lime
- 2 tojás
- só
- olívaolaj
- Napindító energizáló turmix:
- 100 ml narancslé
- 100 g görög joghurt
- 1 alma
- 2 narancs
- 1 marék spenót
- egy kevés reszelt gyömbér
- 1 ek méz
Elkészítés
Sertéshúsos édesburgonya kockák:
1. Melegítsük meg az olajat egy nagy serpenyőben. Hozzáadjuk az apróra vágott vöröshagymát, a jalapeno-t, a kaliforniai paprikát és megdinszteljük. Ezután hozzákeverjük a sertéshúst, fűszerezzük cayenne borssal, sóval és őrölt római köménnyel, majd addig sütjük, amíg a hús megpuhul.
2. Egy másik serpenyőben alacsony hőmérsékleten megpirítjuk a kockákra vágott édesburgonyákat.
3. Ha a hús megpuhult, keverjük hozzá az édesburgonyát, locsoljuk meg a lime levével, üssünk bele két tojást, mintha tükörtojást készítenénk és sütőben süssük tovább 220 fokon 10 percig.
4. Tálalás előtt a lime héját ráreszeljük és koriandert vágunk rá. Jó étvágyat!
Napindító turmix
1. Egy narancsot és egy almát kockákra vágunk és lefagyasztunk. A másik narancs levét kifacsarjuk, a turmixgépbe öntjük.
2. A gyömbért apróra vágjuk, a narancsléhez adjuk a görög joghurttal és a spenóttal együtt, mézzel édesítjük, majd összeturmixoljuk. Poharakba töltjük és frissen fogyasztjuk!