Marton Adrienn-nel, Pataky Péterrel és a hét gasztrobloggerrel mostantól még ízesebb az élet

Gnocchi kápia paprikakrémmel és bacon chipsszel

Adásban volt: 2017. March 21.
A recepthez tartozó videó
2017. March 21.

Hozzávalók

  • A paprikakrémhez:
  • 3 db kápia paprika
  • ½ gerezd fokhagyma
  • friss bazsalikom

  • A gnocchihoz:
  • 60-70 dkg szétfővő burgonya
  • 15 dkg liszt
  • 1 tojás

  • 4 szelet bacon

Elkészítés

1. A krémhez a kápia paprikákat 250 fokon 10 percre betesszük a sütőbe, hogy hólyagosra süljenek. Még melegen egy tálba tesszük, majd fóliával 10 percig letakarjuk. Ettől a héja felpuhul és könnyen lehúzható lesz. A meghámozott paprikákból eltávolítjuk a magházat és a magokat. A húsát sózzuk, majd fokhagymával, bazsalikommal és olívaolajjal pürésítjük.

2.  A gnocchihoz a burgonyákat héjában megfőzzük, majd megtisztítjuk és krumplinyomón átnyomjuk. Ezután tojással, liszttel és sóval összegyúrjuk. Lisztezett nyújtódeszkán először csíkokat gyúrunk belőle, majd párnácskákra szaggatjuk. 10 percig pihentetjük, majd sós vízben megfőzzük őket.

3.  A bacon szeleteket egy sütőpapírral kibélelt tepsire tesszük, egy másik tepsit a tetejére helyezünk, így sütjük ropogósra 220 fokon 20-25 perc alatt.

4.  Egy tányérban alulra kanalazzuk a krémet, ráhalmozzuk a gnocchikat, majd ropogós bacon szeletekkel díszítjük. Jó étvágyat!

 

Megosztom barátaimmal
Marton Adrienn

Marton Adrienn receptje

Szerkesztőink kedvencei

Napi ajánlatunk

Top videók

Sonkás-bulguros töltött kaliforniai paprikák

Könnyű ebéd vagy vacsora a sütőből. A receptből az is kiderül, hogy miért érdemes elősütnöd a paprikát.

Almás rizsfelfújt

Őszi desszert, amely egy tartalmas leves után 2. fogásként is megállja a helyét.

Duplasajtos tepsis bucik

A hot dog kiflit akár így is felhasználhatod!