Gnocchi kápia paprikakrémmel és bacon chipsszel
Hozzávalók
- A paprikakrémhez:
- 3 db kápia paprika
- ½ gerezd fokhagyma
- friss bazsalikom
- só
- A gnocchihoz:
- 60-70 dkg szétfővő burgonya
- 15 dkg liszt
- 1 tojás
- só
- 4 szelet bacon
Elkészítés
1. A krémhez a kápia paprikákat 250 fokon 10 percre betesszük a sütőbe, hogy hólyagosra süljenek. Még melegen egy tálba tesszük, majd fóliával 10 percig letakarjuk. Ettől a héja felpuhul és könnyen lehúzható lesz. A meghámozott paprikákból eltávolítjuk a magházat és a magokat. A húsát sózzuk, majd fokhagymával, bazsalikommal és olívaolajjal pürésítjük.
2. A gnocchihoz a burgonyákat héjában megfőzzük, majd megtisztítjuk és krumplinyomón átnyomjuk. Ezután tojással, liszttel és sóval összegyúrjuk. Lisztezett nyújtódeszkán először csíkokat gyúrunk belőle, majd párnácskákra szaggatjuk. 10 percig pihentetjük, majd sós vízben megfőzzük őket.
3. A bacon szeleteket egy sütőpapírral kibélelt tepsire tesszük, egy másik tepsit a tetejére helyezünk, így sütjük ropogósra 220 fokon 20-25 perc alatt.
4. Egy tányérban alulra kanalazzuk a krémet, ráhalmozzuk a gnocchikat, majd ropogós bacon szeletekkel díszítjük. Jó étvágyat!