Készítsünk finom és egészséges főzeléket, frissen sült sajttal:
A főzelékek méltatlanul elhanyagolt főételnek számítanak mostanában, pedig egyszerű, de ízletes kombinációkat lehet belőlük kihozni. Így a tél végén, kora tavasszal például érdemes kihasználni a kelbimbó szezonját és készíteni belőle egy finom és egészséges főzeléket. Remek feltét hozzá valamilyen frissen sült sajt, például a Camembert.
Hozzávalók
2 adaghoz- 40 dkg kelbimbó
- 1 pohár görög joghurt
- 2 evőkanál zabliszt
- 2 db Camembert sajt (light)
- ½ fej vöröshagyma
- 0,5 l zöldség alaplé
- himalája só
- egész bors
- fokhagyma
- olíva olaj spray
Elkészítés
A sütőt előmelegítjük 200°C-ra alul-felül sütéssel.
Mivel a kelbimbónak sülve sokkal karakteresebb íze lesz, ezért félbe vágjuk és egy sütőpapírral bélelt tepsiben egyenletesen eloszlatjuk. Megszórjuk sóval, befújjuk kevés olíva olajjal, majd az előmelegített sütőben 10 perc alatt megpirítjuk.
A Camembert sajt tetejébe egész borsszemeket és egész fokhagyma gerezdeket nyomunk, ettől különleges fűszeres íze lesz. Alufóliába csomagoljuk a sajtot és ezt is a sütőbe tesszük megolvadni.
Egy főzőedényben olívaolajt hevítünk, majd megdinszteljük rajta a finomra vágott vöröshagymát. Ezután hozzáadjuk a sült kelbimbót, felengedjük a zöldség alaplével és párolni kezdjük. A görög joghurtot csomómentesre keverjük a zabliszttel, majd besűrítjük vele a kelbimbó főzeléket. Végül botmixerrel krémes állagúra turmixoljuk, de néhány szemet meghagyhatunk egészben is.
Az olvadozó Camembertet még forrón tálaljuk a főzelékkel.