Mogyoróvajas tészta csirkével és rákkal
2017. March 13.Hozzávalók
4 személyre- 30 dkg spagetti
- 30 dkg csirkecomb filé
- 6-8 db garnélarák
- 4 cm gyömbér
- 1 kk kurkuma
- 3-4 dl kókusztej
- 3-4 ek mogyoróvaj
- 4 szál újhagyma
- 1 ek paradicsompüré
- 2-3 ek halszósz
- 1 csipet cukor
- szőlőmagolaj
- friss koriander
- só
Elkészítés
1. A spagettit forró, sós vízben megfőzzük. Egy felhevített serpenyőben szőlőmagolajon gyömbért és újhagymát dinsztelünk. Hozzáadjuk a mogyoróvajat, majd amikor elolvadt, beleöntjük a kókusztejet, végül kurkumával, paradicsomszósszal, cukorral és halszósszal ízesítjük.
2. A rákokat megtisztítjuk, felforralt vízzel leöntjük és pár percig áztatjuk benne, majd külön tálra szedjük.
3. A csirkecomb filét apró kockákra vágjuk, sózzuk, majd forró serpenyőben megpirítjuk.
4. A tésztát a szószhoz öntjük, elkeverjük, majd egy tálra halmozzuk és a csirkével vagy a rákokkal tálaljuk. Friss korianderrel díszítjük. Jó étvágyat!