Marton Adrienn-nel, Pataky Péterrel és a hét gasztrobloggerrel mostantól még ízesebb az élet
Fotó: shutterstock

Tojáslikőr puding

2016. December 21.

Hozzávalók

  • 1/3 csésze kristálycukor
  • 2 evőkanál kukoricakeményítő
  • ¼ teáskanál só
  • 2 ¼ csésze tojáslikőr
  • 3 tojás sárgája
  • ¼ teáskanál szegfűbors
  • ¼ csésze habtejszín
  • 1 teáskanál porcukor
  • tejszínhab

Elkészítés

  1. Tegyük a cukrot, a keményítőt, a sót, a tojáslikőrt, a szegfűborsot és a tojások sárgáját egy lábosba, és keverjük össze.
  2. Közepes lángon kezdjük el melegíteni, amíg besűrűsödik, kb. 5 perc. Vegyük le a tűzhelyről.
  3. Egy másik tálban a tejszínt verjük kemény habbá a porcukorral. Óvatosan forgassuk bele a sűrű pudingba.
  4. Tegyük a pudingot egy lezárható doboza, és hagyjuk egy éjszakára a hűtőben.
  5.  Tálaláskor osszuk el a pudingot a tálkák között, és tejszínhabbal díszítsük.

 

 

 

Megosztom barátaimmal

Napi ajánlatunk

Top videók

Sonkás-bulguros töltött kaliforniai paprikák

Könnyű ebéd vagy vacsora a sütőből. A receptből az is kiderül, hogy miért érdemes elősütnöd a paprikát.

Almás rizsfelfújt

Őszi desszert, amely egy tartalmas leves után 2. fogásként is megállja a helyét.

Duplasajtos tepsis bucik

A hot dog kiflit akár így is felhasználhatod!