Csokikrém sós karamelles popcornnal
Hozzávalók
- 10 dkg étcsokoládé
- 10 dkg fehér csokoládé
- 4 dl tejszín
- 10 dkg cukor
- 10 dkg pattogatni való kukorica
- 1 ek. kókuszzsír
- sópehely
Elkészítés
1. Egy nagyobb edényben vizet forralunk, majd egy hőálló tálat teszünk fölé, és beletesszük a kockákra tört fehér- és étcsokoládét.
2. Egy serpenyőbe szétterítjük a cukrot, és kevergetés nélkül hagyjuk felolvadni, vagyis karamellizáljuk.
3. Egy magasabb falú edénybe beletesszük a pattogatni való, és nagy fokozaton kipattogtatjuk, közben egy evőkanál kókuszzsírt adunk hozzá.
4. A kukoricát beleforgatjuk a karamellbe, majd zsírpapírra öntjük, és szépen eloszlatjuk, hogy megdermedjen. Sópehellyel megszórjuk.
5. A felolvadt csokihoz hozzákeverjük a tejszínt, kancsó segítségével poharakba adagoljuk, majd beleállítjuk a megszilárdult karamelles kukoricadarabokat.