Mézes-fokhagymás lazac
Hozzávalók
4 személyre- 4 lazac filé, bőrével
- 1 evőkanál olaj
- 3 gerezd fokhagyma, összezúzva
- 3 evőkanál méz
- 2 evőkanál friss citromlé
- apróra vágott petrezselyem a tálaláshoz
Elkészítés
1. Sózzuk és borsozzuk a lazacot.
2. Nagy lángon kezdjük el melegíteni az olajat egy serpenyőben.
3. Ha már forró az olaj, bőrével lefelé tegyük bele a lazac darabokat.
4. 5-7 percig süssük a lazacokat.
5. Nagyon óvatosan fordítsuk meg a halszeleteket. Ha a bőre leragad, süssük tovább egy kicsit. Könnyen el kell válnia a serpenyő aljától.
6. Adjuk hozzá a fokhagymát, és süssük 1 percig.
7. Egy kis tálban keverjük össze a citromlevet és a mézet, majd öntsük bele a serpenyőbe.
8. Süssük további 1-3 percig, amíg a lazac teljesen átsül, és a szósz besűrűsödik.
9. Vegyük le a tűzről. Ha a lazac egy kicsit lehűlt, húzzzuk le a bőrét.
10. Friss petrezselyemmel megszórva azonnal tálaljuk.
Forrás: chefsavvy.com
Megosztom barátaimmal