Marton Adrienn-nel, Pataky Péterrel és a hét gasztrobloggerrel mostantól még ízesebb az élet
Fotó: shutterstock

Mézes-fokhagymás lazac

2016. November 28.

Hozzávalók

4 személyre
  • 4 lazac filé, bőrével
  • 1 evőkanál olaj
  • 3 gerezd fokhagyma, összezúzva
  • 3 evőkanál méz
  • 2 evőkanál friss citromlé
  • apróra vágott petrezselyem a tálaláshoz

Elkészítés

1. Sózzuk és borsozzuk a lazacot.

2. Nagy lángon kezdjük el melegíteni az olajat egy serpenyőben.

3. Ha már forró az olaj, bőrével lefelé tegyük bele a lazac darabokat.

4. 5-7 percig süssük a lazacokat.

5. Nagyon óvatosan fordítsuk meg a halszeleteket. Ha a bőre leragad, süssük tovább egy kicsit. Könnyen el kell válnia a serpenyő aljától.

6. Adjuk hozzá a fokhagymát, és süssük 1 percig.

7. Egy kis tálban keverjük össze a citromlevet és a mézet, majd öntsük bele a serpenyőbe.

8. Süssük további 1-3 percig, amíg a lazac teljesen átsül, és a szósz besűrűsödik.

9. Vegyük le a tűzről. Ha a lazac egy kicsit lehűlt, húzzzuk le a bőrét.

10. Friss petrezselyemmel megszórva azonnal tálaljuk.

 

Forrás: chefsavvy.com

Megosztom barátaimmal

Szerkesztőink kedvencei

Finn lazacleves

Finn lazacleves

Lazac a levesbe? Igen! Finn lazacleves, friss kaporral és tejszínnel.

Napi ajánlatunk

Top videók

Sonkás-bulguros töltött kaliforniai paprikák

Könnyű ebéd vagy vacsora a sütőből. A receptből az is kiderül, hogy miért érdemes elősütnöd a paprikát.

Almás rizsfelfújt

Őszi desszert, amely egy tartalmas leves után 2. fogásként is megállja a helyét.

Duplasajtos tepsis bucik

A hot dog kiflit akár így is felhasználhatod!