Töltött burgonya bacon kabátban
Hozzávalók
- 4 db főtt burgonya
- 12 szelet bacon
- 10 dkg krémsajt
- 5 dkg + 4 szelet trappista
- 5 dkg mozzarella
- 1 db salotta hagyma
- snidling
- 2 csipet pirospaprika
- só, bors
Elkészítés
1. A burgonyákat héjában előfőzzük, majd a két végüket levágjuk, és kiskanállal kivájjuk a belsejüket. Elkészítjük a tölteléket, amihez a kivájt darabokat egy tálban villával összetörjük, majd hozzáadjuk az apróra vágott hagymát. Beletesszük a krémsajtot és a felkockázott mozzarellát, alaposan összekeverjük, majd a tölteléket visszatöltjük a burgonyákba.
2. Egy tepsit kibélelünk sütőpapírral, rátesszük a megtöltött burgonyákat, és baconnel körbetekerjük őket, és fogpiszkáló segítségével rögzítjük. 180 fokon 15 percig sütjük, majd rátesszük a sajtlapocskákat és további 5 percig 200 fokon sütjük.
3. Tálaláskor snidlinggel és pirospaprikával díszítjük.