Marton Adrienn-nel, Pataky Péterrel és a hét gasztrobloggerrel mostantól még ízesebb az élet

Spárgás spagetti carbonara ropogós kolbászchipsszel

Adásban volt: 2013. June 19.
A recepthez tartozó videó
Csak néhány apróság, és máris különleges lesz a spagetti. Szezonhoz igazítva, klasszikus kolbászos megoldással.
2015. April 24.

Hozzávalók

  • 15 dkg spagetti
  • 2 tojás
  • 25dkg (fél csomag) zöld spárga
  • 5 dkg csípős kolbász
  • 10 dkg parmezán

  • bors

Elkészítés

Amíg a spagetti tészta kifő a felkarikázott kolbászt ropogósra sütjük. A megsült kolbászkarikákat félretesszük, és a visszamaradt zsírján a karikára vágott spárgákat is körbepirítjuk úgy, hogy még roppanósak maradjanak.

Egy tálban a két tojást felverjük, sózzuk, borsozzuk és belekeverjük a lereszelt parmezán felét.
A megfőtt, forró tésztát egyenesen a tojásos-sajtos keverékbe szűrjük, ha egy kis főzőlé is belekerül, direkt jó, az még krémesebbé teszi. Összeforgatjuk a tésztát a kolbászchipsszel és a spárgával, megszórjuk a parmezán másik felével és azon melegében tálaljuk.

Megosztom barátaimmal

Szerkesztőink kedvencei

Villámvacsora: citromkrémes spagetti

Villámvacsora: citromkrémes spagetti

De még mennyire, hogy megfér egymással, egy tányéron a spagetti és a citrom.

Tripla paradicsomos tésztasaláta

Egyszerűen elkészíthető tésztából, paradicsomból és zöldfűszerekből összeállított saláta, vendégségre, piknikre is kiváló.

Napi ajánlatunk

Top videók

Sonkás-bulguros töltött kaliforniai paprikák

Könnyű ebéd vagy vacsora a sütőből. A receptből az is kiderül, hogy miért érdemes elősütnöd a paprikát.

Almás rizsfelfújt

Őszi desszert, amely egy tartalmas leves után 2. fogásként is megállja a helyét.

Duplasajtos tepsis bucik

A hot dog kiflit akár így is felhasználhatod!