Zöldséges-csirkés húsgolyók
Tálaljuk vacsorára a kedvenc szószunk mellé
2017. September 8.
Hozzávalók
30-35 db golyóhoz- 45 dkg darált csirkemell
- ½ piros kaliforniai paprika (apróra vágva)
- 1 közepes répa (apróra vágva)
- 1 csésze cukkini (apróra vágva)
- 3 ek. pesztó
- ½ tk. só
- 1 tk. olíva olaj
Elkészítés
Melegítsük elő a sütőt 190°C-ra, béleljünk ki egy tepsit fóliával, majd csurgassunk rá olajat.
Először állítsuk össze a zöldségmixet: itassuk fel a nedvesség nagy részét a cukkinidarabkákról, majd rakjuk egy tálba, adjuk hozzá a répát és a paprikát, kanalazzuk rájuk a pesztót, sózzuk be, majd keverjük egyneművé. A kezünkkel dolgozzuk bele a darált húst.
Gyúrjunk 2,5-3 cm átmérőjű golyókat a masszából, majd rakjuk azokat a tepsibe, egymástól kicsit távol. Süssük 10 percig – ha szeretnénk, hogy barnább legyen, süssük további 2-3 percig.
forrás: superhealthykids.com
Megosztom barátaimmal