Marton Adrienn-nel, Pataky Péterrel és a hét gasztrobloggerrel mostantól még ízesebb az élet
Fotó: shutterstock

Zöldséges-csirkés húsgolyók

Tálaljuk vacsorára a kedvenc szószunk mellé
2017. September 8.

Hozzávalók

30-35 db golyóhoz
  • 45 dkg darált csirkemell
  • ½ piros kaliforniai paprika (apróra vágva)
  • 1 közepes répa (apróra vágva)
  • 1 csésze cukkini (apróra vágva)
  • 3 ek. pesztó
  • ½ tk. só
  • 1 tk. olíva olaj

Elkészítés

Melegítsük elő a sütőt 190°C-ra, béleljünk ki egy tepsit fóliával, majd csurgassunk rá olajat.

Először állítsuk össze a zöldségmixet: itassuk fel a nedvesség nagy részét a cukkinidarabkákról, majd rakjuk egy tálba, adjuk hozzá a répát és a paprikát, kanalazzuk rájuk a pesztót, sózzuk be, majd keverjük egyneművé. A kezünkkel dolgozzuk bele a darált húst.

Gyúrjunk 2,5-3 cm átmérőjű golyókat a masszából, majd rakjuk azokat a tepsibe, egymástól kicsit távol. Süssük 10 percig – ha szeretnénk, hogy barnább legyen, süssük további 2-3 percig.

 

forrás: superhealthykids.com

Megosztom barátaimmal

Szerkesztőink kedvencei

Húsgolyó másképp! Sonkába tekerve, nyársra húzva, padlizsánkrémmel és korianderes joghurttal

A szinte unalomig ismételt húsgolyó új értelmet nyer, ha vékony, ízletes sonkába tekerve sütjük át. A mártogatókkal se spóroljunk, nyáron a friss zöldségek és fűszernövények dömpingje jó alkalmat ad arra, hogy akár kétféle krém is készüljön egyszerre.

Napi ajánlatunk

Top videók

Sonkás-bulguros töltött kaliforniai paprikák

Könnyű ebéd vagy vacsora a sütőből. A receptből az is kiderül, hogy miért érdemes elősütnöd a paprikát.

Almás rizsfelfújt

Őszi desszert, amely egy tartalmas leves után 2. fogásként is megállja a helyét.

Duplasajtos tepsis bucik

A hot dog kiflit akár így is felhasználhatod!