Zabpehelylisztes gofri
A zabpehelyliszt az egyik kedvenc egészségtudatos alapanyagom. Jó édes és sós ételekhez, sűríteni, sütéshez. A gofri tésztájához is szeretem használni.
Hozzávalók
4 személyre, kb. 8 db téglalap alakú gofrihoz- 20 dkg zabpehelyliszt
- 1 kávéskanál sütőpor
- 2 tojás
- 5 dkg olvasztott vaj
- 6 dkg nádcukor
- 2 dl tej
- kókuszzsír a sütéshez
Elkészítés
A zabpehelylisztet összekeverjük a sütőporral. A tojásokat kikeverjük az olvasztott vajjal, a nádcukorral és a tejjel. Ez utóbbiakhoz hozzáadjuk a zabos keveréket, simára keverjük. Sűrű tésztát fogunk kapni, ha szükséges, egész kevés tejjel vagy vízzel hígíthatjuk.
A tésztát kókuszzsírral vékonyan kikent gofrisütőben kisütjük, most baracklekvárral tálaltam.