Vöröslencse-ropogós
Délutáni uzsonnának vagy vacsorára is összedobhatjuk ezt az olaj nélkül készült vöröslencse alapú finomságot.
Hozzávalók
20 darabhoz- 10 dkg vöröslencse
- 1 ek natúr ételízesítő
- 1 fej vöröshagyma
- 10 dkg sárgarépa
- 15 dkg burgonya
- himalája só
- őrölt fekete bors
- 1,5 ek füstölt pirospaprika
- 5 dkg teljes kiőrlésű liszt
- 15 dkg görög joghurt
- friss petrezselyem
- 3 dkg majonéz
Elkészítés
A vöröslencsét háromszoros mennyiségű vízben puhára főzzük az ételízesítővel.
A sütőt előmelegítjük 200 °C-ra.
A vöröshagymát megpucoljuk és finomra aprítjuk. A sárgarépát és a burgonyát meghámozzuk, nagy lyukú reszelőn lereszeljük, és kinyomkodjuk belőlük a felesleges folyadékot. Összekeverjük mindet a vöröslencsével, sózzuk, borsozzuk, majd beleszórunk 1 evőkanál pirospaprikát és a lisztet. Néhány percig állni hagyjuk, majd sütőpapírral bélelt tepsibe púpos evőkanálnyi mennyiségeket teszünk, és formázzuk.
A sütőben 10-12 perc alatt készre sütjük.
Eközben a mártogatóshoz összekeverjük a görög joghurtot a frissen aprított petrezselyemmel, a majonézzel, a maradék paprikával és ízlés szerint sóval.
Ezt a receptet is próbáld ki: