Marton Adrienn-nel, Pataky Péterrel és a hét gasztrobloggerrel mostantól még ízesebb az élet

Vöröslencse-ropogós

Tálald fűszeres mártogatóssal!
2022. March 7.

Délutáni uzsonnának vagy vacsorára is összedobhatjuk ezt az olaj nélkül készült vöröslencse alapú finomságot. 

Hozzávalók

20 darabhoz
  • 10 dkg vöröslencse
  • 1 ek natúr ételízesítő
  • 1 fej vöröshagyma
  • 10 dkg sárgarépa
  • 15 dkg burgonya
  • himalája só
  • őrölt fekete bors
  • 1,5 ek füstölt pirospaprika
  • 5 dkg teljes kiőrlésű liszt
  • 15 dkg görög joghurt
  • friss petrezselyem
  • 3 dkg majonéz

Elkészítés

 

A vöröslencsét háromszoros mennyiségű vízben puhára főzzük az ételízesítővel.

A sütőt előmelegítjük 200 °C-ra.

A vöröshagymát megpucoljuk és finomra aprítjuk. A sárgarépát és a burgonyát meghámozzuk, nagy lyukú reszelőn lereszeljük, és kinyomkodjuk belőlük a felesleges folyadékot. Összekeverjük mindet a vöröslencsével, sózzuk, borsozzuk, majd beleszórunk 1 evőkanál pirospaprikát és a lisztet. Néhány percig állni hagyjuk, majd sütőpapírral bélelt tepsibe púpos evőkanálnyi mennyiségeket teszünk, és formázzuk. 

A sütőben 10-12 perc alatt készre sütjük. 

Eközben a mártogatóshoz összekeverjük a görög joghurtot a frissen aprított petrezselyemmel, a majonézzel, a maradék paprikával és ízlés szerint sóval.

 

Ezt a receptet is próbáld ki: 

Krémes zöldborsófőzelék falafelgolyóval

Megosztom barátaimmal

Szerkesztőink kedvencei

Joghurtos müzliszelet

Joghurtos müzliszelet

Készíts otthon egészséges nasit!
Dijoni mustáros-paradicsomos csirke

Dijoni mustáros-paradicsomos csirke

Dobd fel a csirkét ízletes szósszal!
Vegán céklás brownie

Vegán céklás brownie

Bátran tegyél zöldséget a sütibe!

Napi ajánlatunk

Top videók

Sonkás-bulguros töltött kaliforniai paprikák

Könnyű ebéd vagy vacsora a sütőből. A receptből az is kiderül, hogy miért érdemes elősütnöd a paprikát.

Almás rizsfelfújt

Őszi desszert, amely egy tartalmas leves után 2. fogásként is megállja a helyét.

Duplasajtos tepsis bucik

A hot dog kiflit akár így is felhasználhatod!