Vörösáfonyás energiagolyó
Hozzávalók
10 darabhoz- 70 g magozott datolya
- 70 g földimogyoró (vagy mandula)
- 30 g vörösáfonya
- 4 g céklapor
- 2 g himalája só
- 30 g aprószemű zabpehely
Elkészítés
A datolyát, a mogyorót és a vörösáfonyát összekeverjük, majd leöntjük annyi vízzel, hogy ellepje őket. Legalább fél óráig áztatjuk, hogy kellően megpuhuljanak a magvak és az aszalványok is.
Ezután leszűrjük róla a vizet, majd egy késes aprítóba tesszük a céklaporral és a sóval. Egynemű masszává daráljuk. Végül kézzel összegyúrjuk a zabpehellyel, 10 db 20 grammos adagra szedjük és golyókat formázunk belőle.
Hűtőben tárolva egy hétig fogyasztható.