Vegán tiramisu
Nagyon sokak kedvence ez az isteni krémes, kávés desszert. Ezzel a recepttel szerencsére tejtermék-érzékenység vagy növényi táplálkozás esetén sem kell lemondanunk róla.
Hozzávalók
2 adaghoz- 100 g natúr kesudió
- 100 g eritrit
- 1 evőkanál vaníliaaroma
- 1 dl növényi tej
- 2 konzerv sűrű kókusztejszín
- 8 db teljes kiőrlésű babapiskóta
- 1,5 dl feketekávé
- zsírszegény kakaópor
Elkészítés
A kesudiót kétszeres mennyiségű vízbe áztatjuk 1 órára, hogy megpuhuljon. Ezt követően lecsepegtetjük, és összeturmixoljuk az eritrittel, a vaníliaaromával, a növényi tejjel és 2 evőkanál kávéval.
A kókusztejet érdemes használat előtt hűtőbe, közvetlenül felhasználás előtt fél órára pedig mélyhűtőbe tenni. A tetejéről lekanalazzuk a sűrű tejszínes részt, majd habbá verjük. (Az alján maradt kókuszvizet például gyümölcsturmixok alapanyagaként használhatjuk fel.) Óvatosan összekeverjük a kesudiós krémmel.
A babapiskótát pár másodpercre a kávéba áztatjuk, majd a pohár aljára tesszük. Ezután rákanalazunk annyi krémet, hogy szépen befedje, majd megszórjuk kakaóporral. Ezeket a lépéseket addig ismételjük, amíg marad alapanyagunk.
Fogyasztás előtt pár órát vagy akár egy éjszakát is a hűtőben pihentetjük, hogy megfelelően összeérjenek az ízek.