Marton Adrienn-nel, Pataky Péterrel és a hét gasztrobloggerrel mostantól még ízesebb az élet

Vegán reggeli mákos zabkása

Az ősz beköszöntével jól fog esni ez a melengető reggeli! 
2022. September 28.

Amíg nyáron legtöbben az „egyéjszakás”, azaz a beáztatott, hűtőben pihentetett zabkására szavaznak, addig ősztől jöhetnek a főzős, melengető reggeli kásák.

Hozzávalók

4 adaghoz
  • 8 dl mandulatej
  • 15 dkg zabpehely
  • 8 dkg darált mák
  • 4 evőkanál juharszirup (ízlés szerint) + a tálaláshoz
  • 2 nagyobb alma
  • 1 kávéskanál őrölt fahéj
  • 4 evőkanál mogyoróvaj

Elkészítés

 

A mandulatejet egy lábasba öntjük, beleszórjuk a zabpelyhet és a mákot, majd kevergetve addig főzzük, amíg minden hozzávaló megpuhul, közben ízesítjük juharsziruppal. Amikor már majdnem felszívta a zab és a mák az összes magtejet, lehúzzuk a tűzről, lefedjük, és néhányszor átkeverve pár percet pihentetjük. (Ha túl sűrű lesz főzés közben, kevés vizet vagy magtejet még adhatunk hozzá.)

Amíg fő a zabkása, az almákat megmossuk, meghámozzuk, felkockázzuk, és minimális víz, valamint a fahéj hozzáadásával puhára pároljuk. 

A zabkását a párolt almakockákkal, mogyoróvajjal, valamint kevés juharsziruppal meglocsolva tálaljuk. 

 

Ezt a receptet is próbáld ki: 

Mogyoróvajas datolyagolyók

Megosztom barátaimmal

Szerkesztőink kedvencei

Burgonyás-tejszínes borsókrémleves

Burgonyás-tejszínes borsókrémleves

Lassan itt a meleg levesek ideje!
Almás-őszibarackos morzsasüti

Almás-őszibarackos morzsasüti

Vegyes szezonális gyümölcsökkel – amit épp találsz a hűtődben.
Spenótos tonhalfasírt

Spenótos tonhalfasírt

Akár munkahelyre magaddal vihető lunch boxba is csomagolhatod!

Napi ajánlatunk

Top videók

Sonkás-bulguros töltött kaliforniai paprikák

Könnyű ebéd vagy vacsora a sütőből. A receptből az is kiderül, hogy miért érdemes elősütnöd a paprikát.

Almás rizsfelfújt

Őszi desszert, amely egy tartalmas leves után 2. fogásként is megállja a helyét.

Duplasajtos tepsis bucik

A hot dog kiflit akár így is felhasználhatod!