Vegán epermousse
Ez a könnyű és lágy francia eredetű finomság talán az egyik legkevesebb alapanyagot tartalmazó desszert, a kóstolásnál azonban így sem érezhetjük semminek sem a hiányát.
Hozzávalók
2 adaghoz- 25 dkg eper
- 2,5 dl sűrű kókusztejszín lehűtve
- 5 dkg eritrit
- ½ biocitrom lereszelt héja
Elkészítés
Az epret megtisztítjuk, majd turmixgépben folyékonyra turmixoljuk.
A hideg kókusztejszín tetején lévő sűrű tejszínes réteget egy keverőtálba kanalazzuk, a kókuszvízre nem lesz szükség. Habverő segítségével habbá verjük, majd beleöntjük az epervelő 2/3-ad részét, az eritritet és a reszelt citromhéjat, és tovább keverjük.
Desszertes poharakba adagoljuk, a poharak szélét a maradék epervelővel díszítjük, majd belekanalazzuk az eperhabot is. A tetejére friss epret helyezünk, és a hűtőben hagyjuk pihenni.