Vegán céklás brownie
A cékla változatos felhasználási módját már többször is bizonyítottam. Miért maradna hát ki a sorból egy puha brownie, aminek az ízén nem, csak a színén és a tápanyagtartalmán érződik a gyökérzöldség?
Hozzávalók
20x30 cm-es tepsihez- 2 ek őrölt lenmag
- 5 ek víz
- 12 dkg puhára sült/főtt cékla
- 15 dkg banán
- 5 dkg olívaolaj
- 10 dkg agávé szirup
- 60 ml növényi tej
- 1 ek vaníliaaroma
- 18 dkg zabliszt
- 3 dkg zsírszegény kakaópor
- ¼ tk só
- 1 tk sütőpor
- 5 dkg étcsokoládé
Elkészítés
A sütőt előmelegítjük 180 °C-ra.
Az őrölt lenmagot összekeverjük a vízzel, és félretesszük besűrűsödni.
Turmixgépbe tesszük a céklát, a banánt, az olívaolajat, az agávé szirupot, a tejet és a vaníliát, majd krémesre turmixoljuk.
Külön összekeverjük a lisztet a kakaóporral, a sóval és a sütőporral, majd beleöntjük a lenmag „tojást” és a folyékony hozzávalókat, ezután alaposan összekeverjük.
Sütőpapírral bélelt, magas falú tepsibe öntjük, majd rászórjuk az apró kockákra vágott étcsokoládét.
Az előmelegített sütőben 35 percig sütjük, majd szeletelés előtt hagyjuk kihűlni.
Ezt a brownie-t is érdemes kipróbálnod: