Marton Adrienn-nel, Pataky Péterrel és a hét gasztrobloggerrel mostantól még ízesebb az élet

Vegán burgonyasaláta

Hamarosan itt a karácsony, ez a saláta az ünnepi menü része is lehet.
2020. December 9.

A burgonyasalátának sok különböző elkészítési módja ismert, azonban általánosságban egy tojás- és tejtartalmú köretről beszélünk. Ez viszont nem jelenti azt, hogy a növényi alapú táplálkozást folytatóknak ki kellene hagyniuk például az ünnepi menüből.

Hozzávalók

4 személyre
  • 1 kg sárga burgonya
  • 3 nagyobb darab zellerszár
  • 3 szál újhagyma
  • 20 dkg tojásmentes majonéz
  • 2 evőkanál dijoni mustár
  • 2 evőkanál bio almaecet
  • himalája só
  • őrölt fekete bors

Elkészítés

 

A burgonyát héjastól forró, sós vízben megfőzzük. Ha megpuhult, hideg vízbe áztatjuk, de még langyosan lehúzzuk róla a héját, majd felkockázzuk vagy felkarikázzuk. A megtisztított zellerszárat és újhagymát felkarikázzuk. 

Az öntethez összekeverjük a majonézt, a mustárt, az almaecetet és ízlés szerint sózzuk, borsozzuk.

A főtt burgonyát összekeverjük a zellerrel és az újhagymával, majd rákanalazzuk az öntetet, és alaposan összekeverjük. Tálalás előtt legalább 1-2 óráig hűtőben pihentetjük, hogy megfelelően összeérjenek az ízek. 

Megosztom barátaimmal

Szerkesztőink kedvencei

Mézeskalácsos muffin

Mézeskalácsos muffin

Kezdjük el időben gyűjteni a karácsonyi sütirecepteket!
Kecskesajtos céklarizottó

Kecskesajtos céklarizottó

Nem csak a csodás színe miatt szeretjük.
Húsmentes karfiol gyros

Húsmentes karfiol gyros

Gyros hús nélkül? Igen! Próbáld ki karfiollal!

Napi ajánlatunk

Top videók

Sonkás-bulguros töltött kaliforniai paprikák

Könnyű ebéd vagy vacsora a sütőből. A receptből az is kiderül, hogy miért érdemes elősütnöd a paprikát.

Almás rizsfelfújt

Őszi desszert, amely egy tartalmas leves után 2. fogásként is megállja a helyét.

Duplasajtos tepsis bucik

A hot dog kiflit akár így is felhasználhatod!