Túrókrémes-ribizlis zabpalacsinta
Az egyik kedvenc alternatív lisztem a zabpehelyliszt. Könnyű vele bánni, édes és sós ételekhez egyaránt felhasználható, sőt még vékony, tekerhető, a hagyományosra megszólalásig emlékeztető palacsinta is süthető belőle.
Hozzávalók
4 személyre- A palacsintához:
- 4 db tojás
- 2 dl tej
- 1 nagy csipet só
- 20 dkg zabpehelyliszt
- kb. 2,5 dl szódavíz
- 1 evőkanál olaj + kevés a sütéshez
- A töltelékhez:
- 50 dkg túró
- 15 dkg mascarpone
- 8 dkg porcukor (ízlés szerint, lehet több)
- 1 teáskanál vanília aroma
- fél lime kifacsart leve
- 10-12 dkg piros ribizli
Elkészítés
A palacsintatésztához a tojásokat kikeverjük a tejjel és a sóval, majd hozzászórjuk a zabpehelylisztet. Felhígítjuk a szódavízzel, belekeverjük az 1 evőkanál olajat, és állni hagyjuk 10 percet. Olajjal vékonyan kikent palacsintasütőben 8 palacsintát sütünk belőle, ha szükséges, közben hígítjuk a masszát további szódavíz hozzáadásával.
A túrót áttörjük, krémesre keverjük a mascarponéval, a porcukorral, a vaníliával és a lime levével. A krémmel megkenjük a palacsintákat, mindre szórunk megmosott, megszárított, leszemezett ribizlit, majd feltekerjük.