Trópusi gyümölcsös reggeli kása
Domokos Annamária, az Egy falat egészség blog szerzőjének receptje.
Annamari 2012 óta alkot glutén-, tej- és cukormentes süteményeket, amelyeket országszerte megtalálhatsz kávézókban, cukrászdákban és akár bioboltokban is. Kedvenc területe a receptfejlesztés, legyen szó akár paleo, vegán, autoimmun vagy FODMAP diétáról. További szuper receptekért, tartalmakért kövesd Annamarit a Facebookon és az Instagramon is!
Évek óta rendszeresen főzök reggelire kását a családnak. Általában „tejbegríz stílusban” készítem el, azaz kakaóporral vagy fahéjjal szórom meg a tetejét. A napokban viszont a szokásos déli gyümölcsök mellett két igazi különlegességet – marakuját és perui földicseresznyét – is találtam a zöldségesnél. Így született meg ez az ízében és illatában is a trópusokat idéző pocak-melengető egészséges finomság.
Ha esetleg nem találnátok perui földicseresznyét a sarki zöldségesnél, akkor aszalt változatban, szuperfoodként a bioboltokban és online is megvásárolható.
Hozzávalók
2 személyre- 1 dl víz (főzéshez)
- 0,5 dl tetszőleges kása
- 1 banán
- 1 karika ananász
- 1 marakuja
- 1 marék dió
- 2 teáskanál kókuszchips
- 4 szem perui földicseresznye
Elkészítés
A kását egy szimpatikus serpenyőbe tesszük, felöntjük 1 dl vízzel, és puhára főzzük kb. 2-3 perc alatt. A megfőtt és már nem túl forró kását szétosztjuk két reggeliző tálkába.
A banánt és az ananászt vékony szeletekre vágjuk és a kása tetejére rakjuk.
A marakuját kettévágjuk, és a belsejét rákanalazzuk a kására.
A kását megszórjuk dióval és kókuszchipsszel, majd a perui földicseresznyével díszítjük.
Ezt a receptet is próbáld ki:
Dobjuk össze este és reggel egy egészséges, hűsítő trópusi reggeli vár bennünket!