Tortilla lapban sült tükörtojás
Szaszkó Andi, a Salátagyár blog szerzőjének receptje. Kövesd Andit a Facebookon, az Instagramon és a YouTube-on is!
Nem kell feltétlenül egzotikus, nehezen beszerezhető alapanyagokra, idegen ízekre gondolni, elég, ha a megszokott hozzávalókkal gondoljuk újra a diétás reggelit. Így történt ennél a forró levegős fritőzben készült, tortilla lapban sült tükörtojásnál is, aminek hiába ismerős minden porcikája, mégis újszerű élményt visz a nap első étkezésébe.
Hozzávalók
1 személyre- 1 db teljes kiőrlésű tortilla lap
- 3 db tojás
- 3 szelet csirkemellsonka
- 3 dkg light trappista sajt
- só, bors, zöldfűszerek ízlés szerint
Elkészítés
A tortilla lapot a forró levegős fritőz aljába tesszük. Óvatos mozdulatokkal ráütjük a tojásokat. A tojások tetejét megszórjuk az apróra vágott csirkemellsonkával és a reszelt sajttal. Ízlés szerint sóval, borssal, zöldfűszerekkel fűszerezzük.
200 fokon kb. 7-8 perc alatt készre sütjük (ha teljesen átsütve szereted a tojássárgáját, a sütési idő megnő kb. 2-3 perccel). Frissen, sok zöldséggel, salátával a legfinomabb!
Ezt a receptet is próbáld ki: