Tonhalsaláta fodros kellel
Domokos Annamária, az Egy falat egészség blog szerzőjének receptje.
Annamari 2012 óta alkot glutén-, tej- és cukormentes süteményeket, amelyeket országszerte megtalálhatsz kávézókban, cukrászdákban és akár bioboltokban is. Kedvenc területe a receptfejlesztés, legyen szó akár paleo, vegán, autoimmun vagy FODMAP diétáról. További szuper receptekért, tartalmakért kövesd Annamarit a Facebookon és az Instagramon is!
Ez az én jolly joker salátám azokra az alkalmakra, amikor nincs sok időm a konyhában serénykedni és a hűtőm is meglehetősen üres. Szerencsére ezek az alapanyagok nálam mindig kéznél vannak, így pillanatok alatt egészséges és tápláló étel kerülhet az asztalra. Az alaprecept, ami alább található, szabadon variálható vagy kiegészíthető például főtt tojással, uborkával vagy akár quinoával is.
Hozzávalók
2 személyre- 1 tonhalkonzerv
- 2 levél fodros kel
- 6-8 szem koktélparadicsom
- 1 érett avokádó
- 6-8 szem olívabogyó
- 2-3 ek olívaolaj
- friss citromlé
- só
Elkészítés
A tonhalkonzervről öntsük le a levet, és borítsuk bele egy salátástálba. Mossuk meg a fodroskel-leveleket és a paradicsomot. Hámozzuk meg, magozzuk ki, és szeleteljük fel az az avokádót.
A fodroskel-leveleket vágjuk apró csíkokra, a paradicsomot és az olívabogyót pedig negyedekre.
Az összes hozzávalót öntsük a salátástálba. Locsoljuk meg az olívaolajjal és ízlés szerint citromlével, szintén ízlés szerint sózzuk meg. Végül óvatosan forgassuk össze az egészet.