Marton Adrienn-nel, Pataky Péterrel és a hét gasztrobloggerrel mostantól még ízesebb az élet

Csilis spárgasaláta fetával

Végre itt a spárgaszezon!
2021. május 15.

Domokos Annamária, az Egy falat egészség blog szerzőjének receptje.

Annamari 2012 óta alkot glutén-, tej- és cukormentes süteményeket, amelyeket országszerte megtalálhatsz kávézókban, cukrászdákban és akár bioboltokban is. Kedvenc területe a receptfejlesztés, legyen szó akár paleo, vegán, autoimmun vagy FODMAP diétáról.

További szuper receptekért, tartalmakért kövesd Annamarit a Facebookon és az Instagramon is!

Ha már kipróbáltuk a spárgát sütve, főzve, rizottóban és tésztához is, akkor itt a tökéletes alkalom, hogy salátaként is leteszteljük. Ez a könnyen elkészíthető saláta igazi vitaminbomba és ízkavalkád, amit a tavasz luxuszöldsége, a spárga tesz különlegessé. 

Ráadásul egy pohár fehérbor, hangulatos háttérzene és némi gyertyafény kíséretében igazán elegáns, sőt akár romantikus vacsorává varázsolható ez a pompás saláta.

Hozzávalók

4 személyre
  • A salátához:
  • 30 g quinoa
  • 200 g zöld spárga
  • 1 kisebb uborka felkockázva (kb. 100 g)
  • 6-8 szem koktélparadicsom kettévágva
  • 6-8 szem fekete olívabogyó
  • 2-3 szem vajretek felszeletelve
  • 1 szál újhagyma apróra vágva
  • 2 evőkanál zöld csíra (pl. brokkoli, káposzta, retek)
  • 150 g feta sajt (vegán opcióhoz Violife vegán fetasajt)
  • 1-2 csipet őrölt csili
  • Az öntethez:
  • 60 ml extra szűz olívaolaj
  • 2 evőkanál fehérborecet
  • 2 csipet szárított bazsalikom
  • só ízlés szerint

Elkészítés

 

A quinoát egy szűrőben mossuk át, és tegyük fel főni kétszeres vízmennyiséggel. Közepes lángon, körülbelül 10-15 perc alatt főzzük puhára. Ha elkészült, hagyjuk hűlni.

Közben a spárga kemény, fás alját vágjuk le, és forrásban lévő, lobogó vízben 3-4 percig főzzük, majd a vízből kiemelve hagyjuk kihűlni.

Addig egy csészében vagy pohárban jól keverjük össze a salátaöntet hozzávalóit. 

Ha a quinoa és a spárga is kihűlt, akkor a felkockázott feta sajt felét és az összes többi hozzávalót tegyük egy nagyobb salátástálba, és locsoljuk meg a salátaöntettel. Ezután óvatosan forgassuk át a salátát, és a tetejét szórjuk meg a maradék feta sajttal és az őrölt csilivel. 

5/5
Értékeléshez jelentkezz be vagy regisztrálj.
Megosztom barátaimmal

Szerkesztőink kedvencei

Vaníliás-mogyorós chiapuding karamellizált barackkal

Vaníliás-mogyorós chiapuding karamellizált barackkal

Az örök kedvenc triumvirátus: vanília, mogyoró, karamell
Roppanós gofri csokidarabokkal reggelire

Roppanós gofri csokidarabokkal reggelire

Tálald kókusztejes kávéval a tökéletes anyák napi meglepetést!
Málnás édesburgonya-brownie

Málnás édesburgonya-brownie

Mi lesz nálatok a hétvégi süti?

Napi ajánlatunk

Top videók

Tojásos burgonya

Egyszerű, laktató fogás, ami mellé elég salátát, savanyúságot tálalnod.

Halas melegszendvics

A megszokott tonhalkonzerv helyett ezúttal tengeri halfiléből.

Olívás-fetás csirke

Villámgyors ebéd, ha nincs sok időd főzni.