Töltött gomba caprese
Hozzávalók
2 főnek- 6 db (50 dkg) tölteni való csiperkegomba
- 20 dkg zsírszegény mozzarella sajt
- 20 dkg paradicsom
- himalája só
- őrölt fehérbors
- szárított bazsalikom
- szárított oregano
- őrölt fokhagyma
- extra szűz olívaolaj
Elkészítés
A sütőt előmelegítjük 200°C-ra. A gombákat nagyon alaposan megmossuk, majd eltávolítjuk a tönkjét, a belső sötétbarna részt pedig egy kis kés segítségével lekapargatjuk. A mozzarellát és a paradicsomot felkockázzuk, majd sózzuk, borsozzuk, és ízlés szerint fűszerezzük a zöldfűszerekkel és a fokhagymával.
A caprese salátát a gomba kalapjába töltjük, majd tepsibe helyezzük őket és az előmelegített sütőben 15 percig sütjük. Miután elkészült, néhány csepp olívaolajt csepegtetünk rájuk és melegen tálaljuk.