Tiramisu palacsintatorony
Még ha nem is a tökéletes mása az olaszok kedvenc desszertjének, a kávés-krémes ízvilágot megtartva, de az egészségtudatos vonalon maradva készült a lenti zablisztes palacsinta torony.
Hozzávalók
2 adaghoz, kb. 15 db palacsintához- 2 db tojás
- 1,5 dl tej
- 80 g zabliszt
- 2 g sütőpor
- 30 g eritrit
- 75 ml feketekávé
- 1 ek olívaolaj
- 150 g görög joghurt
- 1 ek vaníliaaroma
- 30 g porrá őrölt eritrit
- 1 kk zsírszegény kakaópor
Elkészítés
A tojásokat kettéválasztjuk. A fehérjét kemény habbá verjük, a sárgáját pedig összekeverjük a tejjel, a zabliszttel, a sütőporral, az eritrittel és 50 ml kávéval, majd óvatosan beleforgatjuk a fehérjehabot is.
Olívaolajjal megkent palacsintasütő serpenyőt melegítünk, majd evőkanálnyi adagokban megsütjük a palacsintákat.
A joghurtot összekeverjük a vaníliával, a poreritrittel és a maradék kávéval, majd ezzel rétegezzük az elkészült palacsintákat. Végül kakaóporral megszórva tálaljuk.
Ezt a receptet is szeretni fogod: