Teriyaki lazacos sushi tál
Ez a recept nemcsak a japán konyha szerelmeseinek szól, hanem azoknak is, akik az algalap megosztó íze miatt nem szívesen fogyasztanak sushit, lazacot viszont annál inkább.
Hozzávalók
2 adaghoz- 12 dkg sushi rizs
- 25 dkg lazac
- 1 dl szójaszósz
- 1 ujjnyi gyömbér
- 1 gerezd fokhagyma
- 2 ek nádcukor
- 1 szál újhagyma
- 1 ek fekete szezámmag
- 15 dkg fagyasztott edamame bab
- 5 dkg sushi gyömbér
- 1 db avokádó
Elkészítés
A sushi rizst kétszeres mennyiségű sós vízben puhára pároljuk.
A lazac zsírosabb részeit és a bőrét eltávolítjuk, majd kb. 1,5 cm-es kockákra vágjuk. Egy serpenyőben, felhevített olívaolajon minden oldalát megpirítjuk.
A teriyakihoz összekeverjük a szójaszószt a reszelt gyömbérrel, az összezúzott fokhagymával és a nádcukorral, majd a lazachoz öntjük, és tovább pirítjuk. Beleszórjuk a felkarikázott újhagymát és a fekete szezámmagot is, és további 4-5 perc alatt újra lepirítjuk.
Az edamame babot forró vízben pár perc alatt megpároljuk.
A megpuhult rizst elosztjuk két mélytányérba, erre kanalazzuk az elkészült teriyaki lazacot, a párolt edamame babot, a sushi gyömbért és a felszeletelt avokádót.