Tepsis tarja sült zellerrel
Hozzávalók
4-6 adag- 2 szelet tarja
- dijoni mustár
- tejszín
- dijoni mustár
- 2 gumó zeller
- narancs
- magos mustár
- olaj
- méz
- só
- bors
Elkészítés
A zellert felkockázzuk. Egy zacskóba szórjuk a kockákat, meglocsoljuk olívaolajjal, sózzuk, borsozzuk, teszünk bele egy púpos teáskanál magos mustárt, és mézet. Jól összekeverjük, úgy hogy a fűszeres keverék egyenletesen bevonja a zellerkockákat. A zellert sütőpapírral borított sütőlapra szórjuk, és 200-210 C fokra előmelegített sütőben 25-30 perc alatt ropogósra sütjük. Amíg a zeller megsül, egy serpenyőt forróra hevítünk. A tarja szeleteket sózzuk borsozzuk, majd a forró serpenyőben egy kevés zsiradékon először kérgesítjük magas hőfokon, majd a hőt alacsonyabbra vesszük és mindkét oldalát 5-5 percig sütjük. Amikor a tarja már majdnem kész, a serpenyőbe öntünk egy kevés tejszínt, keverünk bele egy kevés mustárt. Amikor a hús megsült és a szósz besűrűsödött, a zellerrel tálaljuk.