Tejfölös-fokhagymás gombával töltött burgonyacsónakok
Maradt pár szem krumplid? Vagy egy kis gombád? Az ilyen kis maradékok tökéletesek lesznek egy finom vacsorának „összegyúrva”.
Hozzávalók
4 személyre- 4 nagyobb sütni való burgonya
- só
- 1 evőkanál olívaolaj
- 2 gerezd fokhagyma
- 15 dkg csiperkegomba
- őrölt fekete bors
- 10 dkg tejföl
- 2 db tojássárgája
- grana padano sajt a tálaláshoz
Elkészítés
A burgonyák héját alaposan lesikáljuk, és enyhén sós vízben addig főzzük, amíg át tudunk szúrni rajtuk egy villát, azaz nem főzzük teljesen készre. Leszűrjük, majd amikor kezelhető hőmérsékletűre hűlnek, hosszában kettévágjuk (ízlés szerint természetesen meg is hámozhatók a krumplik). Belsejüket középen kivájjuk, peremet bőven hagyunk.
Az olívaolajat felhevítjük egy serpenyőben. Ráreszeljük a megpucolt fokhagymát, majd hozzáadjuk a megtisztított, apróra vágott gombát. Puhára sütjük a kivájt, felaprított krumplival együtt, közben sózzuk, borsozzuk.
A tejfölt kikeverjük a tojássárgájákkal, és a gombához keverjük, az így kapott tölteléket a burgonyacsónakokba kanalazzuk.
A krumplikat sütőpapírral bélelt sütőlemezre sorakoztatjuk, és 180 °C-ra előmelegített sütőben kb. 25-30 percet sütjük. Ha szükséges, sütés közben letakarjuk alufóliával. Reszelt sajttal megszórva tálaljuk.
Ez is érdekelhet: