Tejfölös-currys csirkenyársak zöldséges barna rizzsel
Van úgy, hogy nincs kedvünk vagy időnk „túlgondolni” az ebédünket. Ilyenkor vessük be a hús és az egyszerűbb köret kombinációját, viszont valami jó kis fűszerezésről azért gondoskodjunk, hogy igazán finom legyen a végeredmény.
Hozzávalók
4 személyre- A húshoz:
- 60 dkg csirkemellfilé
- 25 dkg tejföl
- kb. 2-3 teáskanál curry fűszerkeverék (korma curryt használtam)
- só
- kevés olívaolaj a sütéshez
- A körethez:
- 25 dkg barna rizs
- só
- 20 dkg zöldborsó (mirelit)
- 20 dkg ceruzabab (mirelit)
- 2 evőkanál olívaolaj
- 3 gerezd fokhagyma
- 4 db tojás
- őrölt fekete bors
Elkészítés
A köret elkészítésével kezdjük. A barna rizst sós vízben puhára főzzük, közben a zöldborsót és a darabolt ceruzababot külön-külön, enyhén sós vízben szintén puhára főzzük. Amikor minden megpuhult, leszűrjük.
Az olajat felhevítjük egy serpenyőben, ráreszeljük a megpucolt fokhagymát, és megfonnyasztjuk rajta. A tojást felverjük, sózzuk, borsozzuk, és a serpenyőbe öntjük. Rántottát készítünk belőle úgy, hogy közben hozzáadjuk a főtt rizst, illetve a főtt zöldségeket, és jól összekeverjük.
A csirkét nagyobb kockákra vágjuk. A tejfölt összekeverjük a curry fűszerkeverékkel és kevés sóval, majd alaposan beleforgatjuk a csirkekockákat. A húst vízbe áztatott fa nyársakra húzzuk, és egy serpenyőben, kevés felhevített olajon átsütjük. A zöldséges-tojásos rizzsel tálaljuk.