Tegyünk édes körtét a palacsintatésztába, és akár el is felejthetjük a cukrot!
Az egyik legfinomabb gyümölcs a körte. Azért is szeretem különösen, mert rendkívül sokoldalúan felhasználható a konyhában. Tehetitek számos sütibe (édesekbe vagy például sajtokkal, dióval kombinálva sósakba), de fűszeresen párolva vagy chutney-nak elkészítve főételek mellett is megállja a helyét. Ezúttal palacsintatésztába reszeltem, isteni finom lett! Ha elég édes körtéből készítitek, a cukrot nyugodtan elhagyhatjátok.
Hozzávalók
kb. 16 kisebb palacsintához- 25 dkg túró
- 4 közepes tojás
- 2 evőkanál (nád)cukor
- 2 nagy, közepesen érett körte
- 4 dkg kókuszreszelék
- 2 teáskanál sütőpor
- 5-7 dkg zabkorpa
- kevés kókuszzsír vagy olívaolaj a sütéshez
Elkészítés
A túrót áttörjük, majd kikeverjük a tojásokkal és a cukorral.
A körtéket meghámozzuk, nagy lyukú reszelőn lereszeljük (nem baj, ha kissé pépes lesz), a túróhoz adjuk a kókuszreszelékkel és a sütőporral együtt. Végül apránként hozzászórjuk a zabkorpát, sűrű, de nem törős állagú keveréket kell kapnunk.
Kevés kókuszzsíron vagy olajon kisütjük a palacsintákat.