Sztroganoff bélszín rizzsel
Hozzávalók
- 75 dkg marhabélszín
- 50 ml száraz fehérbor
- 20 dkg tejszín
- 15 dkg vaj
- 1 ek kacsazsír
- 2 tk. mustár
- 1 fej vöröshagyma
- 1 gerezd fokhagyma
- 25 dkg csiperke/vargánya
- 1 kis üveg gyöngyhagyma
- 10 dkg csemege uborka
- 1 csomag petrezselyem
- rizs
- bors, só
Elkészítés
1. Aprítsuk fel a húst hosszabb, de keskeny csíkokra sózzuk, borsozzuk és pirítsuk meg egy kevés kacsazsíron.
2. Közben a gombát vágjuk karikákra vaj és olívaolaj keverékén pároljuk meg, majd adjuk hozzá a rizst, kicsit pirítsuk tovább együtt, majd öntsük fel kétszeres mennyiségű alaplével és fedjük le.
3. Amikor a hús már kérget kapott, szedjük ki egy tálra. A hús visszamaradt zsiradékán pirítsuk meg az apróra vágott hagymát, fokhagymát és gyöngyhagymát, majd adjuk hozzá a mustárt, majd sózzuk meg.
4. Adjuk hozzá a csíkokra vágott ecetes uborkát, öntsük fel fehérborral. Ha az alkohol már elpárolgott, és kezd kicsit besűrűsödni, öntsük fel tejszínnel, ezután tegyük vissza a már megsütött húscsíkokat.
5. Vágjuk apróra a kaprot és a petrezselymet és adjuk a raguhoz.