Marton Adrienn-nel, Pataky Péterrel és a hét gasztrobloggerrel mostantól még ízesebb az élet

Sztroganoff bélszín rizzsel

Adásban volt: 2016. October 5.
A recepthez tartozó videó
2016. October 5.

Hozzávalók

  • 75 dkg marhabélszín
  • 50 ml száraz fehérbor
  • 20 dkg tejszín
  • 15 dkg vaj
  • 1 ek kacsazsír
  • 2 tk. mustár
  • 1 fej vöröshagyma
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 25 dkg csiperke/vargánya
  • 1 kis üveg gyöngyhagyma
  • 10 dkg csemege uborka
  • 1 csomag petrezselyem
  • rizs
  • bors, só

Elkészítés

1. Aprítsuk fel a húst hosszabb, de keskeny csíkokra sózzuk, borsozzuk és pirítsuk meg egy kevés kacsazsíron.

2. Közben a gombát vágjuk karikákra vaj és olívaolaj keverékén pároljuk meg, majd adjuk hozzá a rizst, kicsit pirítsuk tovább együtt, majd öntsük fel kétszeres mennyiségű alaplével és fedjük le.

3. Amikor a hús már kérget kapott, szedjük ki egy tálra. A hús visszamaradt zsiradékán pirítsuk meg az apróra vágott hagymát, fokhagymát és gyöngyhagymát, majd adjuk hozzá a mustárt, majd sózzuk meg.

4. Adjuk hozzá a csíkokra vágott ecetes uborkát, öntsük fel fehérborral. Ha az alkohol már elpárolgott, és kezd kicsit besűrűsödni, öntsük fel tejszínnel, ezután tegyük vissza a már megsütött húscsíkokat.

5. Vágjuk apróra a kaprot és a petrezselymet és adjuk a raguhoz.

 

Megosztom barátaimmal
Pataky Péter

Pataky Péter receptje

Szerkesztőink kedvencei

Napi ajánlatunk

Top videók

Sonkás-bulguros töltött kaliforniai paprikák

Könnyű ebéd vagy vacsora a sütőből. A receptből az is kiderül, hogy miért érdemes elősütnöd a paprikát.

Almás rizsfelfújt

Őszi desszert, amely egy tartalmas leves után 2. fogásként is megállja a helyét.

Duplasajtos tepsis bucik

A hot dog kiflit akár így is felhasználhatod!